محمدباقر نوبخت که بنا بود از حوزه انتخابيه تهران در انتخابات مجلس شرکت کند در اقدامي ناگهاني تصميم به تغيير حوزه انتخابيه خود گرفت!
به گزارش هفت چشمه شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در حالي کمتر از يک ماه به برگزار انتخابات مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري باقي مانده است که هر روز اخبار تحرکات جبهه اصلاحات بيش از پيش شوک برانگيز و موجب تامل افکار عمومي مي شود.
در تازه ترين اخبار از اردوگاه اصلاحات، محمدباقر نوبخت در حالي که بنا بود براي انتخابات مجلس از تهران کانديد شده و وارد رقابت هاي انتخاباتي شود، اما در نامه اي رسمي خطاب به فرماندار تهران خواستار تغيير حوزه انتخابيه خود شده است.
نوبخت در نامه خود به احمد قيومي، فرماندار تهران خواستار تغيير حوزه انتخابيه خود از تهران به رشت و خمام شد.
اين خبر در حالي از سوي رسانه ها منتشر شده است که به نظر مي رسد دبير کل حزب اعتدال و توسعه نسبت به مشارکت در انتخابات از سوي هم حزبي هايش تحت فشار است.
پدرخوانده هاي جريان اصلاحات که از 3 ماه پيش عَلَم تحريم انتخابات را بلند کردند به نظر مي رسد هرآنکس را که قصد مشارکت در انتخابات داشته باشد را نيز به انزوا فرستاده و تحريم مي کنند.
نوبخت مي داند که کانديداتوري وي از تهران نه تنها موجب بي مهري هم حزبي هايش نسبت به او خواهد شد بلکه موجب مي شود که وي از سوي جريان مطبوعش طرد شده و دچار انزواي سياسي خواهد شد.
اضمحلال تشکل هاي اجماع ساز با فشار راديکال ها
البته اين رفتار نوبخت از سوي ديکتاتورهاي اصلاحاتي مي تواند مقدمه حذف وي از جريان اصلاحات شود به طوري که اين اصلاح طلبان پيش از اين نيز نسبت به حذف چهره هاي منصوب به خود و انکار سبقه اصلاح طلبي آنها سابقه درخشاني داشتند.
اساساً اجتناب و پرهيز از سياستهاي راديکال، طرفداران برجستهاي در جناح اصلاحطلب دارد؛ برجستگاني که البته در مقاطع قبلي، قرباني تندورها شدند.
در جريان دو انتخابات گذشته يعني در سالهاي ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰، افرادي نظير «محمدرضا عارف»، «عبدالواحد موسويلاري» و حتي «بهزاد نبوي» به سبب اعتقاد به مشارکت انتخاباتي، مورد حمله و هجمه راديکالهاي مدعي اصلاحطلبي قرار گرفتند.
و در نهايت تشکلهايي نظير «شورايعالي سياستگذاري اصلاحطلبان» موسوم به «شعسا» و «نهاد اجماعساز اصلاحطلبان» موسوم به «ناسا» با فشارهاي تندروهاي اصلاحطلب، منحل و مُضمَحل شد.
به نظر مي رسد در اين بين شيخ اصلاحات در تلاش است تا با اجراي سياست دو پهلو در قبال راديکال هاي اين جريان از پايان حيات سياسي اين جريان جلوگيري کند.
ارائه فهرست انتخاباتي در ساير استانها به غير از تهران خود تاييدي بر اين ادعاست که در کنار تلاش براي بقاي سياسي اين جريان، قرار است راديکال نيز حفظ شوند تا با تنفس مصنوعي از رسيدن اين جريان به خط پايان جلوگيري به عمل آيد.